Louvain bibliothèque

 Foto: Universiteitsbibliotheek Leuven  1913-1914
Angela Dellebeke 2016

Blue Shield NL richt zich in alle samenwerkingen op het beschermen van het Nederlandse cultureel erfgoed tegen bedreigingen die het gevol zijn van (natuur) rampen, molest en militaire handelingen.

nav shield Project 3D scanning Kerkelijk Erfgoed Groningen voorzien van internationaal kenteken (Haags Verdrag 1954)
     m.m.v ICOM NL, 4Visualization, SOGK

Sinds de aardbevingen in Groningen door gaswinning zijn niet alleen woningen maar ook veel kerken beschadigd. Het overgrote deel van deze kerken heeft het Internationale Kenteken (blue shield) toegekend gekregen. Dit teken van het Haags Verdrag 1954 houdt in dat de met dit kenteken uitgeruste locaties in tijden van oorlog/rampen beschermd dienen te worden. Door toekenning van het 'blue shield'door de Nederlandse overheid heeft zij een bijzondere waarde aan deze gebouwen en hun geschiedenis toegekend. Deze waarde moet worden beschermd en dat is waar BS NL zich voor in zet.

Om het Groningse kerkelijke erfgoed in stand te houden of te kunnen restaureren, introduceert Blue Shield Nederland 3D-scanning in het erfgoedveld. Dit doen wij samen met scanbedrijf 4Visualization –aangesloten bij het Blue Shield expert Netwerk – en met de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK).

Verslag bijeenkomst "Ergoed in 3D" in Groningen

3D scanning erfgoed (update)

Vragen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.