April 2021

18 april / Complex pasts: diverse futures
Intenationale dag voor monumenten & sites 
ICOMOS online evenement

 27 april/ Liberation Literature Lecture
Cambridge University
Online evenement

 Mei 2021

1 mei / MayDay!

MayDay_18 Dag waarop erfgoedprofessionals verantwoordelijkheid nemen om iets eenvoudigs te doen ten behoeve van de collectie waarvoor zij verantwoordelijk zijn.
Initiatief van Society of American Archivist maar wordt gevolgd door o.a. Blue Shield Nederland en Blue Shield Australië

18 mei/ The future of museums: recover & recreate

Internationale museum dag
ICOM evenement

 Juni 2021

7-11/ Empowering Archives
International Archives Week
ICA evenement

Augustus 2021

17-19 augustus/Let's work together for the future!
World Library & Information Congress (WLIC)
IFLA evenement


Bescherming van erfgoed, preventieve conservering, risicomanagement *

ErfgoedAcademie biedt cursussen aan rondom actuele erfgoedthema’s, netwerkbijeenkomsten en een leergang Erfgoedfilosofie.
De ErfgoedAcademie is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Nationaal Restauratiefonds.

Nationaal Restauratie Centrum Doel van het NRC is het bevorderen van kennis van restauratietechnieken, -ambachten en monumentenzorg door middel van korte bij- en nascholingscursussen voor timmerkrachten, metselaars, stukadoors, schilders en glazeniers, aannemers, opzichters, ambtenaren van monumentenzorg en bouwtoezicht,architecten en studenten.

Helicon Conservation Support Kennis & Educatie biedt cursussen aan op het gebied van Beheer & Behoud, Art Handling Intern, Art Handling Extern, Hanteren van Verpakkingen, Collectie Hulpverlening voor medewerkers, Collectie Hulpverlening voor coördinatoren en Klimaatbeheer

Dutch Conservation Group (DCG) verzamelt en deelt kennis op het gebied van preventieve conservering binnen de erfgoedsector.

 *Disclaimer: Dit is een kleine selectie van wat zoal wordt aangeboden aan curssen en trainingen die relevant kunnen zijn voor erfgoedprofessionals.
 
Afbeelding1Afbeelding2 


COLLECTIEBEHEER 1   
COLLECTIEBEHEER 2       COLLECTIEBEHEER 3